Корпоративен университет Карол

Корпоративен университет Карол провежда иновативни образователни програми без аналог у нас. Повечето от тях са насочени към младежи и студенти, и са напълно безплатни за участниците, които всяка година са стотици в различните инициативи, организирани в Карол и различни университети. Досега са връчени над 310 сертификата.

Корпоративен университет Карол беше структуриран като естествено развитие на образователните дейности през 2013 година и е ключов проект в социално отговорната политика на компаниите в групата за подкрепа на образованието и науката у нас, като дългосрочна инвестиция за изграждане на финансова култура и подобряване на средата.

През годините управлението на знанието се утвърди като важна ценност в корпоративната култура.  Споделянето на знания чрез обучения, открити уроци, публични лекции, семинари, уъркшопи, уебинари и различни образователни програми ни направи разпознаваеми не само във финансовия сектор у нас. Обученията са превърнати в преживяване, което ангажира обучаваните, мотивира ги с личен пример на лидери и добри практики от индустрията, вдъхновява с интересни срещи и идеи. Във всеки проект включваме партньори – личности или организации от цял свят, за да обогатим съдържанието и да надграждаме преносими умения.

Първата програма, с която стартира Корпоративен университет Карол, беше Карол семестър. Тя се превърна в емблематичен проект, който допринесе в голяма степен за класирането на Карол в топ 10 сред 100 финалисти в категория Международна компания 2014 Leadership Excellence 500 Awards. Така година след създаването на корпоративния университет, дейността му получи високо международно признание, а през следващите години – номинации за Инвеститор в знанието. Самата програма няма аналог в световен мащаб и като структура, и като тематично съдържание, и като лекторски екип.

През май 2014 година за първи се проведе уникалното специализирано обучение по финанси за арт хора – Арт семестър. Проектът въведе новаторски подходи в обучението и освен чисто лекционна част, включи творческа седмица, която завършва с представяне на авторски творби, вдъхновени от новите финансови знания. Обучението въвлича самите участници в споделянето на знания и опит, като им дава възможност да бъдат водещи на арт шопи. С произведенията, създадени по време на Арт семестър се организира обща изложба, а за да подкрепи творците, Карол организира и постоянно действащ Арт салон в централния офис на Карол.

Най-новият проект в портфолиото на Корпоративен университет Карол е Онлайн Семестър за начинаещи трейдъри. Той е продължение на различните присъствени обучения за начинаещи инвеститори, като дава възможност на много повече хора от цялата страна да придобият знания и финансова грамотност.

Всяка година финансова група Карол подкрепя с 8000 лв. един български млад учен. Верни на своята образователна кауза, създадохме докторантска стипендия, без да я ограничаваме само до икономика и финанси.

Корпоративен университет Карол провежда своите обучения в корпоративната библиотека, обособена като етаж на знанието в централния офис. 

Свалете цялата брошура на Корпоративен университет Карол