Библиотека

 

Хубаво нещо е да се събират добри книги, но по-полезно е да се обръщаме към тях по-често и да ги четем, беше написал някъде Петрарка. Ние се опитваме да правим точно това. Не просто да пълним рафтовете с книги, а да ги четем и да учим от тях.

Но нашата библиотека не са само книгите и безбройните светове, хора и идеи, побрани в тях.

Корпоративната библиотека на финансова група Карол е нашата територия на знанието. И на креативността. Мястото, където се раждат най-интересните идеи и проекти. Тук се чувстват еднакво добре и най-творческите формати, и най-сериозните финансови обучения. Тук се събират ученици, студенти, художници, учени…клиенти. Тук се провеждат общи събрания, обучения, семинари, срещи, договарят се партньорства.

Тук са се случвали всички онези неща, които по принцип не се случват в една финансова институция - създадени са десетки картини с бои, въглен, пастели, вода, спрей.. лампи от тел и египетска хартия…танцувани са латино танци, модерен балет, изпълнявани са модерни и класически музикални произведения на различни инструменти…

Тук се случват проектите на фондация Карол Знание и вече освен финанси, бизнес, предприемачество, изкуство…добре дошла е и науката.