Всеки може да инвестира успешно

За автора:

Д-р Боян Хр. Иванчев има двадесетгодишен опит във финансовата сфера. През 1993 г. започва като брокер на фондовата борса. През 2001 г. управлява 80 млн. евро портфейл от ценни книги с фиксиран доход. В периода 2005–2009 г. е икономически съветник на заместник министър-председателя на Република България. В момента преподава „Поведенчески финанси“ и „Световна икономика“ във ВУЗФ, член е на СД и Инвестиционeн комитет на „Адванс Екуити“ АД, член е на International Association of Political Consultants, бизнес консултант.

Има докторска степен от Warsaw School of Economics. Специализира в Harvard Kennedy Scholl of Government, Academy for Macroeconomic Research-Beijing, ENA-Paris. Участва в инвестиционен форум R.I.S.E. Dayton-USA и световния конгрес на IAPC във Вашингтон. Публикува материали за бихейвиористични финанси, финансови пазари и макроикономика. Създава концепцията за Postmoney в студията „Парите като табу и Postmoney“.

За книгата:

„Да мислиш по различен начин, контролирайки собствените си илюзии, заблуди и ирационално мислене, е изключително трудно и изисква много време, енергия и мъчителна себедеконструкция – или помощ от съветници.”, пише в предговора към книгата д-р Иванчев. В своята книга той представя това, което сам е научил за финансовите пазари и ирационалността. Убеден е, че съвременната икономическа теория и парадигмите за финансите вече не работят. Или най-малкото се нуждаят от преосмисляне през призмата на поведенческите финанси.

Вие сте инвеститор? Професионалист? Полупрофесионалист? Непрофесионалист? В книгата ще намерите отговор за себе си, представен с интересни факти и данни от експерименти. Ще обогатите познанията си за поведенческите финанси, пречупени през увлекателния разказ  и личния опит на автора. Ще се запознаете с негови изследвания и анализи и ще успеете да се преборите с някои от илюзиите, с които всекидневно живеем. Не е лесно да се преборим с ирационалното. То е като да се научим да ходим отново. Но ако успеем, всеки може да инвестира успешно. „Много въпроси имат лесни отговори, ако овладеете себедеконструкцията”