Пътят към Харвард

„Нe спирайте да учите, търсете повече и предизвиквайте себе си”

21.12.2014

Георги Вуков

За автора:

 

Георги Вуков е роден в Пловдив, където завършва гимназия с профил английски език и математика. Академичното гребане му помага да бъде приет в няколко университета в САЩ, от които той избира Харвардския, където отива да учи с пълна стипендия. Там  учи държавно управление и психология и продължава да се състезава в академичното гребане. Бил е президент на българския клуб на студентите в Харвард. След като завършва, работи в областта на инвестиционното банкиране в България, Чехия и Румъния, а от 2014 година започва работа в инвестиционен фонд в Лондон.

Не е планирал кариера на писател. Липсата на достатъчно полезна и практична информация, многото въпроси на българи, които търсят най-доброто образование за себе си и интереса на все повече сънародници към най-добрите университети в света го мотивират да напише първата си книга „ Пътят към Харвард”. Имах какво да кажа и на кого, казва авторът. „Така стигнах до идеята и за втората книга – „160 години на Wall Street”. Ще има трета, ако отново имам подходяща тема”.


За книгата:

 

Книгата „Пътят към Харвард” може да бъде определена като незаменим справочник на всеки ученик, решил да учи в чужбина. Но за разлика от стандартните наръчници с практична информация за престижни университети, авторът разказва личната си история и интервюира студенти минали по същия път, за да даде повече отговори и да създаде много по-реалистична представа за сбъдването на мечтите. Специално място отделя на университетите, които предлагат пълна или частична стипендия. Както и на изпитите, през които трябва да мине всеки. Дава конкретни съвети и насоки, разкрива някои тънкости и детайли, които може да бъдат подценени. „Ако ви предстои кандидатстване, мога да ви посъветвам да си поставите много високи цели, както и да си представите пътя си до тях и да го разделите на малки, постижими стъпки.” За да помогне в тези конкретни стъпки, в първата част на книгата Георги Вуков разказва как самият той се е готвил и как е кандидатствал. Във втората ще намерите щатските университети, а в третата – някои европейски под формата на интервюта. Ще се срещнете и с представител от комисията по прием в Харвард, който отговаря за България. А освен него и с възпитаник на Харвард, българин, който интервюира българските кандидати.