Изцяло ново мислене

С автограф:

To everyone at the Karoll Financial Group with very best wishes.

Daniel H. Pink


За книгата:

„Изцяло ново мислене” е книгата, за която Сет Годин пише, че ще ви се иска да сте прочели преди всички останали, а Том Питърс я нарича „чудо” и „практически наръчник за оцеляване” в новата Концептуална епоха. Само хората, научили се да се доверяват повече на дясноориентираната си “чувствителна” мозъчна дейност ще имат житейски успех в новото време, което заменя Информационната ера, твърди авторът. И предлага шест сетива, които ще са ключови в тази трансформация – дизайн, история, симфония, емпатия, игра и смисъл. Защо? „Бъдещето принадлежи на съвсем различен тип личност, със съвсем различно мислене – на съзидателни и съпричастни хора, които могат да разпознават модели и да създават смисъл. Именно те – артистите, изобретателите, дизайнерите, хората, които разказват истории… те ще пожънат най-богатите награди на обществото и ще споделят най-големите му радости.” Книгата предлага много примери – от компаниите, които развиват служителите си с Lego игри до клубовете по смях; много конкретни идеи как да развивате мисленето с дясното си полукълбо и завършва с покана да си представите себе си на 90 години, за да видите живота си по различен начин.


За автора:

Даниел Пинк е автор на пет книги, две от които са бестселъри на New York Times bestsellers -  A Whole New Mind и Drive, and To Sell is Human. Книгите му са преведени на 34 езика и са продадени над два милиона копия в цял свят. Книгата „Изцяло ново мислене” е преведена на 24 езика. Водещ и ко-продуцент на “Crowd Control” – сериал за човешкото поведение по National Geographic Channel. Журналист и редактор в списание Wired, пише за работа, бизнес и политика в New York Times,Harvard Business Review, Fast Company, The Sunday Telegraph и други издания. Изнася лекции пред корпорации, университети и форуми за икономическата промяна и бизнес стратегията, анализирал е търговски и социални тенденции за десетки телевизионни и радиопрограми. В периода 1995-1997 е главен автор на речите на вицепрезидента Ал Гор. През 2013г. Thinkers 50 го определя като един от 15-те бизнес мислители в света.

Академичното си образование завършва в Northwestern University и Yale Law School. Има почетна степен от Pratt Institute (2013), the Ringling College of Art and Design (2011) и Westfield State University (2010). Живее във Вашингтон със съпругата и трите си деца.