160 години на Wall Street

„Нe спирайте да учите, търсете повече и предизвиквайте себе си”

21.12.2014

Георги Вуков

За автора:

Георги Вуков е роден в Пловдив, където завършва гимназия с профил английски език и математика. Академичното гребане му помага да бъде приет в няколко университета в САЩ, от които той избира Харвардския, където отива да учи с пълна стипендия. Там  учи държавно управление и психология и продължава да се състезава в академичното гребане. Бил е президент на българския клуб на студентите в Харвард. След като завършва, работи в областта на инвестиционното банкиране в България, Чехия и Румъния, а от 2014 година започва работа в инвестиционен фонд в Лондон.

Не е планирал кариера на писател. Липсата на достатъчно полезна и практична информация, многото въпроси на българи, които търсят най-доброто образование за себе си и интереса на все повече сънародници към най-добрите университети в света го мотивират да напише първата си книга. Имах какво да кажа и на кого, казва авторът. „Така стигнах до идеята и за втората книга. Ще има трета, ако отново имам подходяща тема”.


За книгата:

Книгата „160 години на Wall Street” не е история на най-известната фондова борса, нито пък разказ за някой от известните брокери. Това е сборник с разкази за хора, които общо имат 160 години опит на Уолстрийт. Писан от българин с историите на 10 успели финансисти. Пловдивчанинът Георги Вуков, харвардски възпитаник и автор на „Пътят към Харвард” интервюира хора с различен профил и различни кариерни пътища, за да покаже колко различно може да бъде пътуването към Уолстрийт или към мечтите. Упоритост, грешки, много работа, амбиция, късмет. Българите развенчават някои митове и клишетата, споделят не само лични истории, но и стратегии за търговия, от кого и как са се учили, свои философски виждания за пазарите и живота. Може ли човек да избере работата си с „любов от пръв поглед”, как се търси университет в чужбина, ако нямаш достатъчно средства, кои лични качества трябва да развиваш, за да бъдеш успешен в работата си. Подобни въпроси и техните отговори провокират интереса към книгата не само от финансисти и студенти.