31авг2015

Участници в Арт семестър на картата на съвременното изкуство

Двама от участниците в Арт семестър попаднаха на картата на съвременното изкуство и ще представят страната ни заедно с още 146 български художници в рамките на изложбата „Карта на новото изкуство”, която се открива днес във Венеция, на остров Сан Джорджо Маджоре. Юлияна Текова и Явор Боянов са част от събитието, определяно като изключително за света на изкуството. Творбите са показани в Giorgio Cini Foundation, където са събрани най-забележителните нови попълнения на Колекция Imago Mundi – глобален арт проект на Лучано Бенетон , чиято основна цел е да очертае актуална панорама на съвременните явления в световното изкуство във формат 10x12 cm. Провежда се съвместно с 56-то Биенале във Венеция и предстоящия Венециански филмов фестивал 2015 г.

Юлиана Текова е докторант в НХА и участва в първото издание на Арт семестър, а във второто беше водещ на един от арт шопите за съвременно изкуство. Нейна беше първата самостоятелна изложба, която Карол организира след общото представяне на творбите от Арт семестър 2014.

Явор Боянов е участник във второто издание на обучението по финанси за арт хора на Корпоративен университет Карол. В творческата седмица на проакта той нарисува нова монета, която ще бъде валутата, в създавания от него митологичен свят с характерни същества.

Тази творба, както и всички други, създадени по време на Арт семестър 2015, са изложени в колективна експозиция в клиентския салон на Карол. И двамата български художници, които представят съвременното ни изкуство във Венеция, ще бъдат на откриването на изложбата в Карол, на 8 септември от 18 часа.

Назад към новините