02авг2013

Отлично представяне на випуск 2013 в Корпоративен Университет Карол

Иновативни проекти и убедителна защита – така завърши едномесечното обучение на студентите в Карол семестър, първият випуск на Корпоративен Университет Карол.

Анелия Сеферинкина представи мисловна карта, с която демонстрира как да вземем решение за нов екип и подплати изводите си с анкета, проведена в LinkedIn и Facebook за културата на инвестиране у нас. Колко много тя се различава от тази в Европа, илюстрира с графики от различни страни и показа как се предлагат финансови консултации.

Елиза Митрева стъпи на пазара на животозастраховането в Централна и Източна Европа с позитивен подход и идеи как да се справим с незнанието, неверието и суеверието. Тя работеше с двама ментори, единият от които извън структурите на Карол и получи и силна подкрепа по време на презентацията си от нашите партньори от ЗК Уника и ЗК Уника Живот.

Михаил Димитров постави начало на силните защити като представи свой бизнес план за развитие на нова структура и дейност, уникална за българския пазар. M&A бизнесът в България през неговия поглед има сериозен потенциал за развитие, въпреки сериозните бариери в момента.

Петър Рашков ни запозна с Кучетата на Дау (Dogs of Dow), като дори ги назова поименно, докато представи стратегията, която консистентно побеждава пазара. С чувство за хумор, така както умее само човек, който не за първи път прави инвестиционна стратегия, той би изненадал и самия Джон Слатър, който през 1988 разви концепцията си в Wall Street Journal.

Руслан Илиев демонстрира креативен подход за създаване на нови продукти, теории и търговски подходи. Идеите му за Cross-selling 3.0, присъствена (в офиса) и неприсъствена търговия (при клиента), хибриден продукт, включващ в себе си дарителство, нова платформа и ивент маркетинг бяха някои от акцентите в презентацията, които впечатлиха аудиторията.

Станислав Кацарски направи високотехнологичен преход и предложи идеи как новите постижения могат да развият финансовите услуги и брокерските платформи. От дигиталните портфейли  (E-wallet), през роботите до мобилните решения – неговият прочит на новите технологии предлагаше конкретни възможности за оптимизация.

С атрактивните презентации студентите в Карол семестър завършиха своята програма и получиха заслужени сертификати за отличното си представяне. Всеки един от тях вече е понаучил нещо за поведенческите финанси, но със символично послание и възможност да развиват по-задълбочени знания в тази посока, дипломантите получиха и книга с автограф от автора на „Всеки може да инвестира успешно”, д-р Боян Иванчев, бивш наш колега в Карол, сега член на борда на директорите на Адванс Екуити Холдинг.

И на дипломиране – като на дипломиране. Благодарности, усмивки, кратки, но истински и развълнувани речи и хвърлени шапки.

Успех на всички студенти от първия випуск на Корпоративен Университет Карол! И добре дошли в Карол общността!

Назад към новините