28юни2013

Карол семестър започва на 1 юли

Корпоративен университет Карол отваря врати в понеделник,  1 юли 2013 г., за външните си студенти, които тази година в Карол семестър ще учат по обновената програма Обучение в практиката. Темата е Професия Финансов консултант7 са избраните студенти след оспорвана конкурентна надпревара.

За първи път имаме гост-ментор в програмата - директорът Дългосрочно застраховане в UNIQA Life Insurance Plc Росица Велинова. Подкрепа в разработването на една от индивидуалните теми ще бъде и Лора Лозанова, началник отдел Продукти в Дирекция Дългосрочно животозастраховане. Нашите партньори от животозастрахователната компания ще бъдат и домакин в един от дните, където ще ни посрещнат изпълнителните директори и колегите от Дирекция Обучение в UNIQA.

 

Нашите гост-лектори: 

Бисер Манолов, Financial Consulting Group, ще бъде първият външен гост-лектор. Той е бивш председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките ичлен на изпълнителния съвет на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите. Преди това - главен дилър на Булбанк. Един от създателите на Българската дилърска асоциация и неин председател в периода 1998-2002 г.

Георги Стоев от Европейския инвестиционен фонд, пристига от Люксембург  за своята лекция. Преди това е бил консултант в Credit Suisse, Private Banking Department. Има стажове в компании като UBS Investment Bank, PIMCO и Daimler. Завършил е London Business School и The Chinese University of Hong Kong.

Ани Богданова, Директор Продажби и клонова мрежа

Волен Вашев, асистент преподавател в образователната програма по икономическо развитие и конкурентоспособност, организирана от "Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност" (известните "Харвардски курсове" в СУ „Св. Климент Охридски) ще бъде следващият гост-лектор. Консултант по управление на промяната в CSC. Завършил е Harvard Affiliated Center for Economic Strategy и СУ” Св. Климент Охридски”.

Таня Тодорова пристига от Германия за своята лекция. Тя е партньор на GISP Group. В България до 2010 година е мениджърски позиции в различни международни компании. Притежава над 10 години  опит в Alitalia на позицията Sales and marketing. Завършила е магистърска степен по психология със специализации по Организационна и социална психология от СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен по Бизнес Администрация в УНСС.

Теодор Дяков, PhD кандидат по финанси в Rotterdam School of Management ще се включи виртуално в нашата образователна програма от Ротердам. През последните две години работи по проект в RSM Erasmus University. Бил е асистент в Jacobs University Bremen , от където има бакалавърска степен от Jacobs University Bremen, Integrated Social Sciences. В академичното си образование има и един семестър в National University of Singapore като PhD студент по финанси. От октомври 2013 г. ще бъде Assistant Professor in Finance във Free University Amsterdam.

Извън лекционната ни програма, в която по традиция са топ-мениджъри от компаниите на Карол, в практическия модул  за финансови продукти ще се включи Карол Стандарт и наши партньори като гост-лектори:

 

UNIQA:

Николай ГенчевГлавен Изпълнителен директор и Председател на УС ЗК „Уника”

Георги Георгиев, изп. директор „УНИКА Живот” АД

Росица Велинова, директорът Дългосрочно застраховане „УНИКА Живот” АД

Дирекция „Обучения” и Дирекция „Брокери”

 

ПОК Доверие

Светлана Иванова, областен представител

 

ЗОФ Медико-21

Проф. д.м.н. Цекомир Воденичаров, изп. директор, член на СД на ЗОФ Медико 21 АД,

Антония Янакиева, мениджър Маркетинг

 

Екипът на Корпоративен Университет Карол благодари на всички свои гост-лектори за подкрепата и участието в първата програма на Карол семестър!

 

Желаем успех на целия корпоративно-академичен екип от студенти, наши лектори и ментори, и гост-преподаватели! Очаква ни една много интензивна и динамична програма. Спорна работа на всички!

Назад към новините