25юни2019

Програмата Практични финанси завърши с финансов лагер

Нивото на замърсяване на въздуха в градска среда беше финансовият казус, който решаваха ученици от 9 до 11 клас по време на финансовия иновационен лагер, с който завърши програмата „Практични финанси“. Участници бяха най-ангажираните и мотивирани ученици от 27 училища в 24 града. Жури, в което влизаха мениджъри от компании-партньори на проекта отличиха най-силните отбори.

Изпълнителният директор на Карол Капитал Мениджмънт Даниел Ганев беше сред оценяващите, които дадоха първото място на „Балонени мечти“ с участници от ПТГ „Н. Й. Вапцаров“, Враца, МГ „Д-р П. Берон“, Варна, ПГ по керамика, Елин Пелин, МГ „Баба Тонка“, Русе и СУ „В. Левски“, с. Черни Осъм.

Мениджърът на екип в Карол Стандарт Данаил Йорданов беше ментор на един от отборите. Инициативата е част от проекта, стартиран от JA България, подкрепен от 8 браншови и с институционалното партньорство на Министерство на науката и образованието, Комисията за финансов надзор и Национална агенция за приходите. Финансирането е осигурено от Европейската банка за възстановяване и развитие, с Инициатива за общностите, Финансова група Карол, БНП Париба Лични Финанси и NN България.

"Повишаването на финансовата грамотност е важна тема за България – има какво да се желае и при учениците, и при възрастните в това отношение и затова ние, като компания, смятаме, че е важно да помагаме и да полагаме усилия в тази посока", заяви Даниел Ганев изпълнителен директор на Карол Капитал Мениджмънт. Той определи програмата „Практични финанси“ като наистина практична, което ще позволи на участниците „да взимат от утре по-разумни решения и ще предадат своите знания и на хората около тях“.

Назад към новините