05юли2017

Най-много студенти от Обединеното кралство в Карол семестър

Седем студента от различни университети в Европа са участниците в единствената по рода си програма Карол семестър 2017, която се провежда през юли в Карол. За първа година доминират участниците от Обединеното кралство – те са четирима и идват от Cardiff University, Coventry University, Lancaster University и University College London (UCL). Един от студентите завършва University of Maastricht, а друг продължава обучението си в University of Mannheim, Германия. Единственият студент от български университет учи в СУ „Св. Климент Охридски” и е създател на Студентски инвестиционен клуб към Стопански факултет.

И тази година фокусът на стажантската програма е върху финансовия и инвестиционен анализ. Студентите вече започнала лекции и работа по групови и индивидуални задачи.

Партньор на Карол семестър да първи път тази година е информационна група Thomson Reuters.  Всеки от участниците получи персонален акаунт за достъп до информационната агенция. Предстои и среща с представител на информационния гигант като първи гост-лектор в програмата. Хенриета Тодорова, мениджър Продажби за района на Югоизточна Европа и Балканите в Thomson Reuters Австрия, ще дойде в началото на следващата седмица от Виена за срещата със студентите.

Те ще имат възможността да чуят няколко влиятелни дами, които ще говорят по ключови теми за финансовата индустрия: Ирина Димитрова, CFO  LAUNCHub, Eкатерина Атанасов, CFA, Investment Manager Neumann Capital Management, LLC, Яна Станева, Преподавател по математика в University of Glasgow, д-р Леа Давчева,  основател и директор на АХА моменти, Център за междукултурност, Фокус към решения и Гостоприемно лидерство. За деривативните инструменти лекцията ще бъде на Станли Гьошев, преподавател в Exeter Business School Xfi Centre for Finance & Investments.

По традиция предстои и посещение на БФБ-София, която също е партньор на програмата. Георги Български, член на съвета на директорите и Директор "Търговия, емитенти и членство", БФБ-София ще представи най-разпространените професионални квалификации в сферата на инвестициите и възможностите за професионална реализация след сертифициране.

Участниците ще гостуват в и анализаторските екипи и ще чуят лекции от портфолио мениджъри на институционални инвеститори от застрахователния и пенсионноосигурителния пазар. Домакини ще са нашите партньори NN България и ПОК Доверие.

В частта за меките умения, студентите ще провокира Михаил Стефанов, създател на  академията за презентации Make them…

Наситената динамична програма ще завърши в края на юли с индивидуални презентации на проектите.

Повече за програмата

Назад към новините